TheVisual o1

Dette er en fagblogg i Visuell Kultur og Samfunn. I dette faget lærer vi hvordan arkitektur og kunst påvirker oss. Her skal jeg legge ut beskrivelser og oppsumeringer av hva vi gjør i timene.

28 april 2010

Norwegian Wood

Norwegian Wood prosjektet ble satt igang i 2008, i sammenhang med at Stavnager var kulturhovedstad. Stavanger har noe av Eurpas største trebebyggelse og poenget med Norwegian Wood var å videreutvikle denne byggetradisjonen til samtiden hvor det legges vekt på en bærekraftig byggeskikk. Norge har også rik trevekst som blir burde bli utnyttet i større omfang. Mange prosjekter ble startet men ikke alle ble gjennomførte. Et av disse prosjektene var en gangbro på Forus.



Det var slik den originale gangbroen skulle se ut. Den har blitt omdirigert og forandret på, på grunn av kostnadsproblemer. Prosjektet har aldri blitt gjennomført.




Mange av Norwegian Wood prosjektene ble realisert og står i bruk den dag idag, men flere ble lagt til side eller kanselert. Norwegian Wood har ikke blitt ført serlig videre i Stavanger noe som har ført til litt kritikk, men flere steder i landet har folk begynt å henge seg på denne naturlig og lav energisbølgen, som Norwegian Wood står for.

Laila

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar