TheVisual o1

Dette er en fagblogg i Visuell Kultur og Samfunn. I dette faget lærer vi hvordan arkitektur og kunst påvirker oss. Her skal jeg legge ut beskrivelser og oppsumeringer av hva vi gjør i timene.

11 januar 2010

Lars Løken


Lars Løken er en norsk samtidskunstner. Løken ble født i 1965 i Sarpsborg, men familien flyttet til Vennesla og Kristiansand. Løken bor nå i Moss. Løken bruker eggtempera  teknikken når han maler. Han blander da eggeplommer, oljemaling og vann for å så etterpå sette på pigmenter. Løken maler på MDF plater som han forbehandler med sand og lim. Dette skaper en spennende overflate og tekstur. Løken bruker også flere trykkmetoder som litografi, kåldnål og kolorert grafikk. løkens verk er temasentrerte. Han kan bruke et tema opptil flere år helt til det er oppbrukt og male et bilde opptil ti ganger før han virkelig kommer under overflaten på det.


  



Dette maleriet er fra et tema han holdt på med fra 2004 til 2005 kalt vandrere. Løken bruker jordlige og harmoniske farger. I tilegg til dette har han en figurativ abstrahering, hvor han forenkler emner, som ofte er menneskekroppen.




Her ser man et eksempel på hvordan Løken blander fargene i maleriene hans. Dette er typisk hans stil, med de skyelignende fargesammensetningene, og en liten menneskefigur som blir reflektert i bakken. Maleriene er preget av ro og harmoni. 











Disse bildene er fra 2008 nor Løken hadde tatt bilde av barna sine som lekte ved et område kallt Alby. Her hoppet de fra stein til stein over vannet. Dette ville Løken abstrahere og det ble til slutt et tema. Vann, stein og barn i lek. Som man ser fungerer disse temaene veldi bra som serier, og også like bra som i privathus som i store kontorbygninger osv. De har en viss almenn apell over seg.







Dette er ett av Løkens siste prosjekter som han har holdt på med i 2009, kallt dansere. I tilegg til å vise litt mer kroppslighet en hva han har før så viser han mye mer tekstur i bildene, man ser ujevnheter og skaper i lerettet, noe jeg synes personlig gir et veldig originalt og kunstnerisk utrykk. Selv om bildene utrykker ro, balanse of fred er de fulle av bevegelse og har en slags spennende rytme over seg. I tilegg bruker han fargene bevisst for et vakkert og levende utrykk. 




Lars Løken er en talentfull norsk samtidskunstner jeg håper å få sett mye til senere, som jeg nevnte over har han en almenn apell. Dette er en kunstner som ikke er ute etter å provosere eller stillespørsmål ved noe men rett og slett bare vil lage den kunsten han føler for og lage verden en litt vakrere plass.
Vist dere likte noe av det dere så her idag ta en titt på hjemmesiden hans:



Laila

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar