TheVisual o1

Dette er en fagblogg i Visuell Kultur og Samfunn. I dette faget lærer vi hvordan arkitektur og kunst påvirker oss. Her skal jeg legge ut beskrivelser og oppsumeringer av hva vi gjør i timene.

12 oktober 2009

Street Art

Street Art er en type kunst som blir utøvd i en offentlig sektor som på gater eller bygninger. Street Art er en impulsiv og ofte samfunnskritisk kunststil. Grenene innen denne stilarten er mange. Den første og mest vanlige var grafitti. Deretter kom sjablongrafitti, stickerart, wheatpaste (også kjent som Marxist glue eller bare paste) postere og plakater, prosjektor installasjoner, flash mobbing/performance art, lysinstallasjoner og mange flere typer. En pågående diskusjon er om dette er herverk eller en kunstform. Mange av kunstnerene begynte med enkel grafitti og har stritt med loven flere ganger for herverk. Generelt går skillet mellom herverk og kunst på de plassene hvor det er blitt lovlig å gjøre foretak på vegger og bygninger. Sentrale kunstnere i denne stilarten er artister som Banksy, Herakut og Blek le Rat. Street Art har hatt størst fokus i Europa, spesielt i Storbritannia.



De fleste street art kunstnere behersker mange forskjellige teknikker og det er en svært impulsiv form for kunst. Go with the flow er utrykket denne kunsten er basert rundt. David Choe er et eksempel på en street art kunstner som utnytter alle elementer. Han var en "Art School" drop out men lager kunst med alle slags elementer. Han kan male alt og på alt og  verkene hans har dukket opp i flere elementer som leker, trykk, tegneserier, musikk, filmer, klær, sko og mye mer. David Choe er en amerikansk kunstner fra Los Angeles med koreansk bakgrunn. som mange andre Street art kunstnere tar han ofte utgangspunkt i sin bakgrunn eller etnisitet. dette kommer klart frem i de maleriene og veggene han har lagd malt med personer, spesielt kvinner som ser asiatiske, og inspirert av østlige karakterer som geishaer, harajuku moten.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar