TheVisual o1

Dette er en fagblogg i Visuell Kultur og Samfunn. I dette faget lærer vi hvordan arkitektur og kunst påvirker oss. Her skal jeg legge ut beskrivelser og oppsumeringer av hva vi gjør i timene.

24 september 2009

Ray Ban

Ray Ban er et solbrillemerke startet av Bausch & Lomb  i 19837. Disse brillene ble introdusert til Hæren og har den første modellen som ble lagd var har fått navn deretter og heter Aviator, siden flyverne var store fans av disse brillene.  Det hele begynte med at Løytnant John MacCready hadde vert på en tur med en varmluftsballong og merket at solen hadde gjort permanent skade på øynene hans. Han kontaktet Bausch & Lomb og spurte om de kunne utvikle en type solbrille som ikke bare beskyttet øynene mot solen men som så elegant ut. 7 mai 1937 så tok Bausch & Lomb ut patenten og Ray Ban var blitt et offisielt merke.
Prototypen "Anti-Glare" var utrolig lette, kun 150 gram. De var lagd av gullbelagt metall med to grønne glass lagd av spesielle mineraler som filtret ut infrarøde og  UV stråler på en ekstrem effektiv måte. Ray Ban be først et annerkjent merke da General Douglas MacArthur landet på en strand i Fillipinene og flere bilder ble tatt av ham med solbrillene på.


Ray Ban ble for første gang ikonisert da Audrey Hepburn brukte et par av dem i 1961s "Breakfast at Tiffanys". Dette var et par svarte Wayfarer briller. Aviator moten på 80-tallet kom definitivt av Tom Cruises bruk av Ray Ban pilotbriller i Filmen "Top Gun". Flere stjerner har opp gjennom tidene brukt Ray Ban briller. Dette har gitt dem et rykte som klassiske og tidløse.




Fra sommeren 2008 hadde Ray Ban briller et stort "comeback". Brillene begynte å bli brukt av utallige stjerner og kjendiser og ble årets største mote. I sammenheng med dette satset Ray Ban på flere nye modeller, for ekspempel clubmaster, og mange variasjoner av Wayfarer modellen. Agyness Deyn ble brukt som modell for "Never hide. Colorize." kampanjen som ble en stor suksess. Nå er Ray Ban i vinden som aldri før og har blitt ett klassisk merke og evig tegn på stil og eleganse.

De klassiske svarte Ray Ban Wayfarers får et løft meden ny farge.




        Nicole Ritchie med klassiske sorte Wayfarers, og den avdøde Heath Ledger med en rød variant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar