TheVisual o1

Dette er en fagblogg i Visuell Kultur og Samfunn. I dette faget lærer vi hvordan arkitektur og kunst påvirker oss. Her skal jeg legge ut beskrivelser og oppsumeringer av hva vi gjør i timene.

16 september 2009

Norske Klesdesignere












iiS er et relativt nytt men spennende merke laget av Siv Elise Seland. Konseptet med iiS er å ta videre tradisjonelle norske design, spesielt strikk, og tilpasse det den moderne livstilen. iiS tar også en viss hensyn til det nordiske klimaet og lager varme gode klær til vinter og høst, mens klærne er lette og luftige, ofte med et maritimt preg over seg til vår og sommer. iiS er som mange andre nå optatt med å ta vare på klimaet. Målet deres er å lage alle sine tekstiler og produkter miljøvennlig og av fairtrade produkter om et par år.  

Siv Elise Seland, designeren av iiS gikk på skole i Danmark og var ferdig utdannet som motedesigner i 2001. Senere tok hun en Master i Motedesign i Milano. Under utdannelsen arbeidet hun for Stefano Guerriero og var tilbudt jobb hos Versace men takket nei for å arbeide hos Davina, et firma eid av hennes mor Olaug Seland, og henne selv. Etter dette satset hun på familien før hun begynnte med det nye merket iiS. Så etter stor suksess med den første kollesksjonen, basrt på  retro stikkemønstre og tradisjonelle lusekofter tok merket av for fullt ser ut til å ha en lys fremtid i norsk motedesign. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar