TheVisual o1

Dette er en fagblogg i Visuell Kultur og Samfunn. I dette faget lærer vi hvordan arkitektur og kunst påvirker oss. Her skal jeg legge ut beskrivelser og oppsumeringer av hva vi gjør i timene.

14 september 2009

Scandinavian Design

På skolen har vi nå om temaet Scandinavian Design. I denne sammenhengen besøkte klassen Møbelgalleriet i Stavanger. Etter dette skulle vi velge ett element som vi likte og skrive noen ord om det. Det som trakk min oppmerksomhet var denne lampen designet av Verner Panton. den ble designet i 1964 og heter "Fun Perlemor".

Denne lampen er lett,lekker og reflekterer lyset på en vakker måte. Denne lysekronen er en stor kontrast til de tidligere dollete krystallberg hengende i taket. Denne er mer hverdagslig og avslappet men pynter likevel opp et rom uten å dra all opmerksomhet. 



En annen ting  jeg likte var stolen "Peel" av Olav Eldøy, Johan Verde og Petter Wullum. Ikke bare fordi den har en helt fantastisk sjarm over seg men også en viss sittekomfort, som av og til en undervurdert av designere.  Den blir produsert og leveres i forskjellige farger og stoff, også skinn. 
Se flere flotte møbler på linken til møbelgalleriet på høyre side av bloggen!









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar